Författarbesök & föreläsningar

FÖRFATTARBESÖK & FÖRELÄSNINGAR


Författarbesök av Lars Brink:


Raoul Wallenberg – en ung humanist med civilkurage


En föreläsning om Raoul Wallenberg – den unge svensken som under Andra världskriget räddade tiotusentals ungerska judar undan Förintelsen och sedan försvann i det sovjetiska fängelsesystemet, Gulag-arkipelagen. Raoul Wallenberg satte den personliga bildningen högt och arbetade med både diplomati och fasthet.


Föreläsning med bilder

Vid författarbesöket berättar Lars Brink utifrån sina senaste böcker – När hoten var starka och Raoul Wallenberg i dagspressen under kalla kriget – om den idag globalt kände svensken Raoul Wallenberg. Föreläsningen illustreras med bilder ur Wallenbergs liv och verksamhet. I samband med föreläsningen säljer och signerar Lars Brink de två böckerna.


Ge din förening, församling organisation, skola eller företag en möjlighet att bekanta sig med denne unge svensk, affärsman, diplomat och militärt verksam, som blev en symbol för vad en handlingskraftig person kan åstadkomma. Rekommendation: Ta kontakt med ert studieförbund, det kan få rollen som medarrangör och medfinansiär.


Om föreläsaren

Lars Brink är författare och forskare, filosofie licentiat och doktorand vid Göteborgs universitet samt medlem i Sveriges Författarförbund. Hemsida: www.larsbrink.se


Bokning

Tfn: 070-766 92 92

E-post: lars@larsbrink.se


Dag Hammarskjöld och Kongokrisen

Från hösten  2018 ger Lars Brink också en föreläsning med bilder om "Flyktingarbete under krigstillstånd i Kongo". Den handlar om hans tid som FN-soldat i Kongo under 1960-talet. Be att få dig tillsänt informationsblad om denna föreläsning. Föreningar och församlingar i södra och mellersta Sverige  har börjat boka in denna föreläsning.Mer information

Gå i på Författarens hemsida, www.larsbrink.se eller be honom sända info-blad med ytterligare uppgifter, bl a om arvodering. Länkarna nedan är tyvärr inte i funktion just nu.

Klicka här för att läsa mer om Raoul Wallenberg- föreläsningen. (länk till pdf, 1,4 MB)


För information om arvoden med mera, klicka här. (länk till pdf, 950 Kb)


För närvarande tycks inte länkarna fungera – ber om ursäkt. Kommer att be om hjälp att bygga upp det datatekniska. Kan bara "skylla" på min humanistiska bakgrund.


KONTAKT

Använd gärna formuläret till höger för att kontakta förlaget.


Övriga kontaktuppgifter

Text & Bild Konsult

Ör, Torp 7

464 92 Mellerud


070-766 92 92

info@textobild-konsult.com